مدیران دولت مانع طی شدن روند عادی خصوصی سازی در صنعت خودروسازی می شوند

«مرتضی عزتی» معتقد است از آنجا که در ایران دولتی ها و عوامل وابسته به دولت با استفاده از نفوذ شدید خود در ارگان ها و نهادهای مختلف نظرات خود را اعمال می کنند لذا این نگرانی وجود دارد مدیران دولت و افرادی که مایل نبودند ایران خودرو خصوصی شود، مشکلاتی را به ویژه برای مدیریت جدید در ایران خودرو ایجاد کنند.

«مرتضی عزتی» اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت و گو با ت«حریریه» در خصوص واگذاری سهام دولت به شرکت کروز و آغاز راه خصوصی سازی خودروسازان معتقد است: همچنان نمی توان گفت روند خصوصی سازی خودروسازان به صورت واقعی و حقیقی در ایران کلید خورده است زیرا بخش قابل توجهی از سهام ایران خودرو در اختیار شرکت های وابسته به دولت است.

وی افزود: با آنکه گفته می شود ایران خودرو، خصوصی شده اما این شرکت هنوز خصوصی نشده است ولی باتوجه به شرایط خطیر موجود، بخش خصوصی توانسته اکثریت سه نفر از پنج نفر هیئت مدیره ایران خودرو را در اختیار بگیرد؛ این روند بدین معناست که اینک اختیار ایران خودرو دست بخش خصوصی است و بخش خصوصی این شرکت را مدیریت می کند.

عزتی تاکید کرد: وقتی مدیریت دست بخش خصوصی باشد به این معناست که نسبت به گذشته یک گام به سمت جلو برداشته شده است زیرا تا پیش از این دولت همه کاره بود اما انتظار می رود اینک بخش خصوصی برخلاف مدیران دولتی، کارایی، بهره وری و سود آوری را دنبال کند.

مدیران دولت مانع طی شدن روند عادی خصوصی سازی در صنعت خودروسازی می شوند

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس به مزایای خصوصی سازی شرکت های خودروسازی اشاره کرد و گفت: در صورتی که خودروسازی خصوصی شود و چون بخش خصوصی دنبال کارایی و کیفیت است شاهد شکل گیری رقابتی خوب در بین خودروسازان کشور خواهیم بود لذا می توانیم به بهبود کیفیت خودروهای داخلی امیدوار باشیم.

وی با اشاره به اینکه واردات خودرو نیز به افزایش رقابت در بین خودروسازان کمک می کند، افزود: در صورتی که واردات خودروی خارجی با کاهش یا حذف تعرفه ها آزاد شود شاهد تشدید فضای رقابتی در بین خودروسازان خواهیم بود.

با اینحال زتی یادآور شد: همچنان سهام کامل ایران خودرو به بخش خصوصی واگذار نشده است اما به نظر می رسد مدیریت در اختیار بخش خصوصی است پس باید نگران باشیم زیرا ممکن است دوباره دولت مدیریت ایران خودرو را با توجه به نااطمینانی نسبت به آینده این شرکت و وضعیت اقتصاد کشور در اختیار بگیرد.

عزتی با اشاره به این موضوع که کروز می تواند کیفیت را به محصولات ایران خودرو بازگرداند، تصریح کرد: اگر اکثریت سهام به معنای واقعی به دست بخش خصوصی سپرده شده باشد از جمله کروز که نشان داده است محصولاتی بهتر از بقیه شرکت ها تولید می کند، می توان انتظار داشت بعد از این شاهد بهبود تولیدات ایران خودرو باشیم زیرا تا کنون کروز نسبت به سایر شرکت ها لوازم و قطعات با کیفیت تری روانه بازار کرده است.

عزتی افزود: در این صورت می توان امیدوار بود با توجه به اینکه شرکت کروز معتقد به رعایت استانداردهای ساخت و ساز در لوازم یدکی و قطعات است این رویه را به تولیدات ایران خودرو نیز تسری دهد و کیفیت تولیدات این شرکت را بهبود بخشد.

این استاد اقتصاد با اشاره به اینکه همچنان خطر سنگ اندازی برای بازپس گیری مدیریت ایران خودرو از سوی مدیران دولتی وجود دارد، گفت: از آنجا که در ایران دولتی ها و عوامل وابسته به دولت با استفاده از نفوذ شدید خود در ارگان ها و نهادهای مختلف نظرات خود را اعمال می کنند لذا این نگرانی وجود دارد مدیران دولت و افرادی که مایل نبودند ایران خودرو به کروز داده شود و بخش خصوصی این شرکت را مدیریت کند، مشکلاتی را به ویژه برای مدیریت کروز در ایران خودرو ایجاد کنند؛ این مشکلات می تواند روی فعالیت های ایران خودرو و کارایی بایسته ای که از مدیریت جدید انتظار می رود اثرات نامطلوبی داشته باشد.

پایان/

۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲
کد خبر: 31811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 3 =